Menu
Obec Ľubeľa
ObecĽubeľa

2017/2018

Baráž o 1.triedu, 7.4.2018

Po vlaňajších bojoch A-čka a B-čka tohto roku zase C-čko bojovalo v baráži o udržanie 1.triedy aj do nasledujúcej sezóny. Súboj sa odohral v sobotu v našej telocvični a súperom v tomto boji im bolo družstvo z Vlách, ktoré skončilo v 2.triede na 2.mieste. Keďže vlani ani jedno z družstiev v baráži neuspelo, mali sme pred zápasom mierne obavy, či aj do tretice bude náš boj neúspešný. Ale tentoraz to bola iná káva. Naši nenechali nič na náhodu a nastúpili v tom najsilnejšom zložení, v ktorom by pravdepodobne bojovali aj o medaily. A tomu zodpovedal aj priebeh zápasu. Aj keď zopár duelov bolo pomerne vyrovnaných, body pribúdali len na našej strane a tak v najkratšom možnom čase bolo o víťazovi rozhodnuté. Víťazstvo 10:0 znamená, že 1.trieda sa bude hrať u nás aj na budúcu sezónu. A hoci baráž už bola rozhodnutá, hostia si chceli zahrať aj zostávajúce duely, ale ani v nich sa im nepodarilo ukoristiť čo len jediný bodík. Všetkým našim hráčom tak patrí poďakovanie a pochvala za ich prístup k tomuto zápasu. Výsledky baráže o 1.triedu si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“.

Týmto zápasom sme definitívne uzatvorili sezónu 2017/18. Treba si trošku od stolného tenisu oddýchnuť, zregenerovať telo aj myseľ a dobre sa naladiť na novú sezónu. Príprava na ňu sa začína tradičným letným guľášom, ktorého termín konania oznámi vedenie klubu po dohode s členmi tak, aby vyhovoval čo najväčšiemu počtu.

Konferencia OSTK, 25.3.2018

Hneď zahorúca sa po poslednom kole v nedeľu doobedu v priestoroch Športbaru uskutočnila konferencia nášho klubu OSTK Ľubeľa. Podľa stanov klubu je volebné obdobie 2-ročné, takže okrem zhodnotenia činnosti klubu, jeho hospodárskych výsledkov a výsledkov jednotlivých družstiev v dlhodobých súťažiach boli na programe konferencie aj voľby predsedu klubu, hospodára a hlavného kontrolóra. Doterajší predseda Ján Oško po šiestich rokoch vedenia klubu už do tejto funkcie na ďalšie obdobie nekandidoval a tak vyvstala otázka, kto sa podujme na úlohu viesť klub do nastávajúceho obdobia. Po krátkej debate bol na funkciu predsedu klubu navrhnutý Dušan Hrnčiar a jeho kandidatúra bola konferenciou jednohlasne schválená. Novému predsedovi prajeme, aby nadviazal na prácu svojho predchodcu, ale aby priniesol aj nové myšlienky, ktoré povedú k rozvoju nášho klubu. Samozrejme, k tomu musia prispieť svojou troškou aj všetci členovia. Hospodárom zostal Branislav Oravec a hlavným kontrolórom Ján Urban. Po schválení uznesenia bola konferencia ukončená.

22.kolo, 22.-24.3.2018

Týmto víkendom sa skončila dlhodobá časť stolnotenisových súťaží v našom okrese a takmer pre všetkých prišiel koniec sezóny. Neplatí to však o tých družstvách, ktoré ešte budú hrať baráže a žiaľ, je medzi nimi aj naše C-čko. Ale poďme pekne po poriadku.

Ako prvé z našich družstiev nastúpilo A-čko, ktoré svoj zápas predohralo už vo štvrtok, keď na domácich stoloch privítalo súpera z ŠKST Ružomberok. Obidve družstvá ešte mohli vylepšiť svoje pozície, a tak sa od úvodu bojovalo o každý bod. Naši hráči boli po väčšinu stretnutia vo vedení, ale to nebolo nikdy väčšie ako 2-bodové. A keď sa už zdalo, že by mohol nastať rozhodujúci trhák, hostia vždy dokázali vyrovnať. Takto sa zápas postupne prelieval až do konca a tak nečudo, že zápas sa nakoniec skončil spravodlivou remízou 9:9. To síce nakoniec znamenalo postup A-čka na konečnú 8.pozíciu, tá je však ďaleko-ďaleko za očakávaním (nielen) samotných hráčov.

V sobotu sa predstavilo B-čko, ktoré na svoj zápas vycestovalo do Závažnej Poruby. Aj keď v tomto zápase už nešlo o medaily, obidve družstvá spolu s Východnou bojovali o konečné 5.miesto. Domáci mali lepší úvod, keď sa hneď dostali do 3-bodového vedenia. Naši hráči sa síce snažili, ale bližšie ako na rozdiel 1-2 bodov sa nedokázali priblížiť. Naopak, domáci v druhej polovici duelu svoj náskok ešte zvýšili a naši hráči dokázali v závere už len skorigovať nepriaznivý priebeh. Zápas tak skončil výsledkom 8:10, ale vzhľadom na výsledky ostatných zápasov aj napriek tejto prehre skončilo naše družstvo na 5.mieste. Oproti ostatným sezónam je to síce pokles, ale plusom je výrazné zapojenie ďalších hráčov do tejto súťaže, z čoho môžeme ťažiť v nasledujúcich sezónach.

Naše posledné družstvo C-čko v tomto kole nehralo, hoci v tabuľke je uvedené jeho víťazstvo 18:0 s Liptovskou Porúbkou. Tá sa ale zo súťaže v jej priebehu odhlásila, takže jej zápasy sú len písané v tabuľke. Ani toto víťazstvo však nezaručovalo postup na 10.priečku, na to sme museli čakať na zaváhanie družstva z Bobrovca. To ale vo svojom domácom zápase s Iľanovom zvíťazilo 10:8 čo znamená, že sme zostali na 11.mieste a po Veľkej noci odohráme na domácich stoloch nechcené barážové stretnutie s družstvom z Vlách. Je to škoda, lebo 3 kolá pred koncom súťaže sme mali všetko vo svojich rukách. Hráči však nezvládli dva domáce zápasy a tak došlo k tomu, čo nie je moc príjemné. Baráž je vždy lotéria, dobre o tom vedia hráči A-čka a j B-čka. Tieto družstvá ju hrali vlani a ani jedno z nich neuspelo. Veríme však, že kvalita hráčova, ktorí na barážový zápas nastúpia, sa naplno prejaví a túto súťaž udržíme aj pre nasledujúcu sezónu.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

21.kolo, 17.3.2018

V sobotu bolo na programe predposledné kolo stolnotenisových súťaží, ktoré nám však vôbec nedalo dôvod na radosť. Prečo? To sa dozviete z nasledujúcich riadkov.

Ako jediné z našich družstiev sa u súpera predstavilo A-čko, ktoré na svoj zápas vycestovalo do Nižnej Boce. Súper je beznádejne na poslednom mieste tabuľky a hoci je naše družstvo len o pár priečok vyššie, pri porovnaní kvalít jednotlivých hráčov by sme mali mať v zápase navrch. Pri normálnych okolnostiach. Tie však už polovičku sezóny nie sú, lebo hoci hráči sa skutočne snažia, výkony a následne aj výsledky nie sú adekvátne ich možnostiam. Tak tomu bolo aj v tomto zápase. Písať o štvorhrách sa ani neoplatí, opäť obe prehraté. Hoci následne hneď v prvých dvojhrách naši hráči vyrovnali, domáci vzápätí získali mierny náskok a ten si v podstate udržali počas celého zápasu. Dalo by sa písať aj o smole, keďže zo siedmich 5-setových duelov až šesť získali domáci, ale ako sa hovorí „Na po...tého aj záchod spadne“. A ten padol na nás. Druhá prehra 8:10 s družstvom z konca tabuľky, celkove ôsma z desiatich odvetných zápasov. Už aby bol koniec sezóny!

Zostávajúce dve družstvá sa predstavili doma. B-čko privítalo súpera z Hýb a z rôznych dôvodov nastúpilo na zápas v netradičnej zostave. Keďže však ani jedno z družstiev nie je ničím ohrozené, mohli si hráči zahrať bez akéhokoľvek tlaku. A celkom sa im to aj podarilo. Vzhľadom na priebeh zápasu to bol zápas našich štyroch hráčov proti dvojici hostí, ktorí však dokázali držať nerozhodný stav takmer do konca zápasu. Až v poslednej runde dokázali jedného z nich zdolať a tým získať celkové víťazstvo 10:8.

Jednoznačne najdôležitejší zápas z našich družstiev odohralo C-čko, ktoré doma v derby-zápase privítalo lídra a už istého víťaza celej súťaže Dúbravu. Naopak, naše družstvo bojuje o 10.priečku, čím by sa vyhlo baráž a ktorú by im víťazstvo v tomto zápase už definitívne zaistilo. Aj preto nastúpili na zápas posilnení dvojicou hráčov, ktorí hrávajú skôr za B-čko. A priebeh zápasu bol skutočne mimoriadne vyrovnaný. Žiaľ, pričinila sa o to výlučne len spomínaná dvojica, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Ani zvyšní dvaja hráči nehrali zle a až štyrikrát prehrali svoje duely najtesnejším pomerom 2:3, celkove však nezískali ani bod. A keďže jedenkrát neuspel aj jeden z lepšej dvojice, na konci zápasu bolo na ukazovateli skóre 8:10. Vzhľadom na výsledky konkurentov to znamená, že sme sa zosunuli na 11.priečku a postup vyššie už nemáme vo svojich rukách. V budúcom kole máme síce isté víťazstvo, keďže Lipt.Porúbka sa zo súťaže odhlásila, ale ak Bobrovec svoj domáci zápas zvládne, skončíme s 1-bodovou stratou za ním a budeme sa musieť pripraviť na baráž. Uvidíme, ako to nakoniec dopadne.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

20.kolo, 10.3.2018

Cez víkend pokračovali súťaže v stolnom tenise ďalším kolom, ktoré však vôbec nevyšlo podľa našich predstáv. Ako si jednotlivé družstvá počínali sa dozviete nižšie.

Ako prvé sa z našich družstiev predstavilo B-čko, ktoré na svoj zápas vycestovalo do Východnej. Ktovie, či to bolo tou dlhou cestou, ale zápas začalo katastrofálne. Takmer tradične prehraté obidve štvorhry, prvá runda 1:3 a zrazu bol stav 1:6 a vyzeralo to na debakel. To si zrejme mysleli aj domáci, lebo vystriedali svojho najlepšieho hráča. Ako sa ukázalo neskôr, bola to zásadná chyba. Naši hráči totiž zabrali, ako by ich pokropil živou vodou a vyrovnali na 6:6.  V ďalšom priebehu sa družstvá striedali v jednobodovom vedení, aby sa duel nakoniec skončil remízou 9:9. Vzhľadom na ten začiatok je to však také malé víťazstvo našich hráčov.

Doma sa predstavili naše zostávajúce družstvá. A-čko privítalo predposledné družstvo z Liptovského Jána a výhra by mu zrejme definitívne dopriala kľudný záver súťaže. Hostia však stále bojujú o šancu vyhnúť sa baráži a zrejme táto motivácia mala za následok, že do zápasu vstúpili omnoho lepšie, ako naši hráči. Pomerne ľahko sa získali štvorbodové vedenie, ktoré sa ukázalo ako rozhodujúce. Domáci hráči síce bojovali, dokázali sa priblížiť k súperovi na dva body, lenže ten následne získal až 5-bodový náskok a o zápase bolo rozhodnuté. V závere domáci aspoň znížili náskok súpera, prehre 8:10 to však už nezabránilo. A tak sa musia hráči trápiť ďalej až do konca súťaže.

Súbežne so zápasom A-čka prebiehal na susedných stoloch zápas C-čka, ktoré privítalo súpera z Podtúrne. Výhra by nášmu družstvu definitívne zabezpečila minimálne 10.miesto a to znamená, že by sa vyhli baráži. Na škodu bolo, že sme nemohli nastúpiť v najsilnejšom zložení, ktoré by dávalo reálnu šancu na víťazstvo. A podobne, ako dnes všetky naše družstvá, aj tu mali naši hráči zlý začiatok. Hostia sa dostali do 4-bodového vedenia a hoci naši hráči bojovali, na viac ako dva body sa im nedokázali priblížiť. Preto aj zápas skončil našou prehrou 7:11. Spolu s výsledkami ostatných zápasov to znamená, že nasledujúci zápas s vedúcim družstvom súťaže bude duelom o všetko. V optimálnej zostave však víťazstvo nie je nereálne.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

19.kolo, 2.-3.3.2018

Stolnotenisové súťaže pomaly smerujú k záveru a na prekvapenie až dve naše družstvá bojujú o to, aby sa vyhli pozícii na chvoste tabuľky. Aké výsledky dosiahli všetky naše družstvá sa dočítate nižšie.

Ako prvé nastúpilo na svoj zápas naše A-čko, ktoré svoj zápas odohralo už v piatok u súpera v Liptovskom Hrádku. Obidve družstvá sa nachádzajú v druhej polovici tabuľky a tak je každý získaný bod dôležitý. Z rôznych dôvodov ani jedno družstvo nenastúpilo na zápas v optimálnom zložení, ale táto skutočnosť mala negatívny vplyv viac na naše družstvo. Úvod zápasu bol síce vyrovnaný, následne však získali domáci dvojbodový náskok, ktorý si pomerne bez problémov dokázali udržiavať počas zostávajúcej časti zápasu a dokonca ho aj zvýšiť. Konečný výsledok 7:11 znamená, že sme sa nebezpečne priblížili ku chvostu tabuľky. Teraz nasledujú dva zápasy z poslednými družstvami a hoci to nie je obľúbený výrok, obidva zápasy musíme zvládnuť, ak nechceme mať vážne problémy.

U súpera sa predstavilo aj C-čko, ktoré v sobotu vycestovalo do Liptovského Petra. Keďže sa blíži záver súťaží a chceme sa vyhnúť baráži, nastupuje naše družstvo na posledné zápasy v posilnenej zostave. Ani tak však nikto nepredpokladal, že to bude taká jednoznačná záležitosť. Už víťazné štvorhry však napovedali, že hráči sú na tento zápas skutočne zdravo nabudení. A rovnakým tempom pokračovali počas celého zápasu. Domáci boli poriadne zaskočení a nezmohli sa na takmer žiadny odpor. Konečný výsledok 13:5 v kombinácii s ostatnými výsledkami znamená, že je veľmi reálna šanca obsadiť minimálne 10.miesto a vyhnúť sa tak nepríjemnej baráži. Ale ešte to musia hráči potvrdiť aspoň v jednom zápase.

Doma sa tak predstavilo len B-čko, ktoré privítalo vedúce družstvo súťaže z Liptovského Mikuláša. Tí rovnako ako doma nastúpili len v trojici a tak ešte pred prvým duelom viedli naši hráči 5:0. A takmer rovnako prebiehal aj celý duel. Hneď prvú dvojhru síce vyhral náš hráč, ale to bolo z našej strany všetko. Boli tam síce aj tesnejšie zápasy, ale všetky získali hosťujúci hráči a tak sa zrodil konečný výsledok 6:12. Aj keď traja hosťujúci hráči patria k špičke nielen v tejto súťažnej triede, získať z zhraných 13 bodov len 1 nie je dobrá vizitka. Ale aj také bývajú zápasy.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

18.kolo, 24.2.2018

V tomto kole sa v súťažiach predstavili len dve naše družstvá. V 6.lige je totiž len 11 družstiev a tak jedno z nich má vždy voľno. To tentokrát pripadlo na naše B-čko. Ako dopadli zápasy ostatných našich družstiev sa dočítate nižšie.

Obidve naše družstvá sa predstavili na domácich stoloch. A-čko sa po posledných nevydarených zápasoch nebezpečne priblížilo ku koncu tabuľky a navyše ho čakal nepríjemný súper z Jamníka, ktorý za nami zaostával len o 3 body. A tak to bol veľmi dôležitý takzvaný 6-bodový zápas. Konečne sme v úvode vyhrali aspoň jednu štvorhru a nebyť niektorých výpadkov, mohli sme aj druhú. Hneď nato sme prvú rundu vyhrali 3:1 a dostali sa tak do tesného vedenia. V ďalšom priebehu pridávali postupne body na svoje konto raz jedno družstvo a raz druhé a tak to bol vyrovnaný súboj až do konca. Domáci si už ale tesný náskok ubránili a v závere ho ešte mierne zvýšili na konečných 11:7. Dôležité body tak zostali doma a dúfame, že trošku ukľudnili situáciu, do ktorej sme sa po slabších výsledkoch v odvetách dostali.

C-čko privítalo súpera z Iľanova, ktorý sa pohybuje v hornej polovici tabuľky a poškuľuje ešte aj po medaile. Keďže však B-čko malo v tomto kole voľno, mohlo C-čko nastúpiť v silnejšej zostave a pokúsiť sa znova uchmatnúť favoritovi nejaký bodík. A veru priebeh zápasu bol od jeho úvodu nesmierne vyrovnaný a žiadne z družstiev nemalo v jeho priebehu väčší ako 1-bodový náskok. A tak o výsledku zápasu rozhodovala až posledná runda. Tá našťastie vyšla lepšie našim hráčom a tí tak vybojovali najtesnejšie, ale veľmi cenné víťazstvo v pomere 10:8. Stále tak až trojica družstiev bojuje o to vyhnúť sa predposlednému miestu, ktorá znamená boj v baráži o účasť v tejto súťaži aj na budúcu sezónu.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

17.kolo, 17.2.2018

Cez víkend pokračovali súťaže v stolnom tenise ďalším kolom, v ktorom naše družstvá dosiahli nasledovné výsledky.

V domácom prostredí sa predstavilo len B-čko, ktoré privítalo posledné družstvo tabuľky Demänovú. Aj keď posledné zápasy nášmu družstvu nevyšli, tento mal byť jasnou záležitosťou a pri obvyklej zostave by aj bol. Rôzne pracovné a zdravotné štrapácie však spôsobili, že takmer nemal kto nastúpiť a niektorí hráči hrali aj pod tabletkami. Tomu zodpovedal aj priebeh stretnutia, keď až do polovice duelu bol výsledok na vážkach. V závere však predsa len rozhodla väčšia vyrovnanosť našich hráčov a tak si pripísali síce povinné, ale veru aj vydreté víťazstvo 11:7.

Pracovné a zdravotné patálie však postihli aj naše zostávajúce družstvá. A-čko vycestovalo na zápas do Bobrovca tiež s nie celkom obvyklou zostavou. Či však hrá Jožko, Janko alebo Rudko, vstup do stretnutia mávame už „tradične“ zlý a súperovi hneď od úvodu dávame výhodu. Navyše hneď prvú rundu zvládli lepšie domáci a odskočili už na rozdiel štyroch bodov. Aj napriek tomu sa však naši hráči dokázali do polovice stretnutia priblížiť súperovi na rozdiel jediného bodu a v dvoch nastávajúcich dueloch sa o ich víťazovi rozhodovalo až v piatom sete. Tie však lepšie zvládli domáci hráči, opäť sa dostali do výraznejšieho vedenia a víťazstvo si už nenechali ujsť. Konečný výsledok 7:11 z nášho pohľadu znamená, že koniec tabuľky sa nebezpečne približuje a v nasledujúcom zápase by bolo potrebné zabrať naplno.

C-čko po minulom trošku nečakanom zisku bodov vycestovalo do Partizánskej Ľupče. Pred zápasom nebol medzi súpermi príliš veľký rozdiel a pri maximálnej zostave by sme ich mohli poraziť. Keďže však hráči, ktorí majú vyššiu kvalitu, museli nastúpiť za naše vyššie družstvá, bolo otázne, ako sa tejto zostave podarí uspieť. A úvod bol celkom vydarený. Aj keď sme prehrali obidve štvorhry, hneď v prvej runde sme dokázali vyrovnať a zápas začínal mať zaujímavý priebeh. Druhá runda však našim hráčom vôbec nevyšla, prehrali všetky štyri duely a dostali domácich hráčov na koňa. Štvorbodový náskok si domáci hráči už dokázali ustrážiť a zápas tak skončil na toto kolo tradičným skóre 7:11.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

16.kolo, 8.-10.2.2018

Cez víkend pokračovali súťaže v stolnom tenise ďalším kolom, v ktorom si síce naše družstvá oproti minulému kolu polepšili, ale naozaj len o malilinký kúsok.

Zhodne vo štvrtok predohrávali svoje domáce zápasy B-čko aj C-čko. B-čko privítalo nevyspytateľného súpera z Iľanova. Ich nebezpečnosť závisí najmä od aktuálnej zostavy a k nám prišli v celkom primeranej k tomu, aby bolo naše družstvo úspešné. Tomu zodpovedal aj úvod stretnutia a prvé dve rundy, ktoré sa našim hráčom naozaj vydarili. Vďaka tomu sa dostali do sľubného vedenia 6:3 a zdalo sa, že zápas dotiahnu do víťazného konca. Potom však prišli tri smolné duely, ktoré naši hráči prehrali zhodne 2:3 a to ako keby bol zlom zápasu. Bolo vidno, že hráči chcú, ale ako keby im nebolo súdené uspieť. Dokumentoval to aj posledný duel, v ktorom mal náš hráč viackrát možnosť rozhodnúť, ale nie a nie zápas ukončiť. A tak nakoniec prišla prehra 2:3, ktorá rozhodla o tom, že zápas sa skončil najtesnejšou prehrou 8:10.

Súbežne so zápasom B-čka prebiehal na susedných stoloch zápas C-čka, ktoré privítalo VITALIT L.Hrádok. Hoci súperi sa nachádzajú na opačných koncoch tabuľky, v zápase to nebolo vôbec vidieť. Aj keď štvorhry našim hráčom nevyšli, v ďalšom priebehu boli hosťom vyrovnaným súperom. Od prvej rundy boli počas celého zápasu naši hráči o krok vpredu a hostia vzápätí vyrovnali. Takto sa súboj dostal až do posledných duelov a veru nechýbalo veľa a víťazstvo by zostalo doma. Hosťujúci hráč však v poslednom dueli odvrátil aj zopár mečbolov a sám premenil jednu zo svojich možností na víťazstvo. Zápas sa tak skončil remízou 9:9, ktorá opäť pozdvihla naše šance na postup v tabuľke.

Ako posledné nastúpilo na svoj zápas A-čko, ktoré vycestovalo za svojím súperom do Likavky. Zápas sme začali „tradične“ prehratými štvorhrami, aj keď tentokrát boli obidve veľmi tesné a len o dve loptičky v piatom sete. Úvodné dvojhry však naopak vyšli nad očakávanie a tak bol po prvej runde vyrovnaný stav 3:3. Potom však prišiel uragán domácich, keď zo zostávajúcich dvanástich zápasov získali naši hráči len tri, aj z toho dva už za rozhodnutého stavu. Ďalšia prehra (už šiesta z posledných piatich zápasov), tentokrát v pomere 6:12, nás zrejme definitívne zaradila do vyrovnaného stredu tabuľky. Ak však skoro neprídu lepšie výsledky, môže sa stať, že sa môžeme zosunúť ešte nižšie a budeme bojovať o vyhnutiu sa baráži. A s tou máme po vlaňajšku nie práve najlepšiu skúsenosť.

Takže po tomto kole už všetky naše družstvá bodovali v odvete naplno. Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

15.kolo, 2-3.2.2018

Cez víkend pokračovali súťaže v stolnom tenise ďalším kolom. Bilancia 0:3 dáva tušiť, že to veru nebol vydarený víkend.

Už v piatok odohrali svoje zápasy B-čko a C-čko a to zhodne u svojich súperov. B-čko vycestovalo len za kopček do Partizánskej Ľupče a v podstate to bol zápas o druhé-tretie miesto. Žiaľ, súboj našim hráčom moc nevyšiel. Hoci úvod zápasu bol nad očakávanie a viedli sme 3:1, potom však prišla prvá 5-bodová šnúra domácich, ktorou sa dostali do vedenia. Po nej síce nasledoval jeden víťazný duel našich hráčov, ale druhá 5-bodová šnúra prakticky rozhodla o víťazovi. Posledné dvojhry len kozmeticky upravili konečné skóre zápasu, ktorý sa z nášho pohľadu skončil výsledkom 6:12.

C-čko vycestovalo do Jamníka a taktiež to bol súboj susedov v tabuľke, avšak z jej konca. Podobne ako kolegom z B-čka, aj tu sa našim hráčom úvod vydaril a viedli sme 3:1 a ešte aj 4:3. Potom však došlo k tomu, že až na jedného žiaden z našich hráčov nebol schopný zastaviť víťazný nástup domácich hráčov. Tri 3-bodové šnúry domácich totiž dokázali naši hráči prerušiť len dvomi víťaznými duelmi a tak nečudo, že na konci zápasu svietil na ukazovateli skóre stav 6:12. Bol to dôležitý duel a je škoda, že naň nemohlo naše družstvo nastúpiť v najsilnejšom zložení. Ale do konca sezóny je ešte ďaleko a minimálne odstupy od susedných tímov stále dávajú šancu na postup v tabuľke.

A-čko privítalo na svojich stoloch družstvo z Baničného. Medzi družstvami nebol v tabuľke veľký rozdiel a tak sa očakával vyrovnaný duel. Do zápasu však naše družstvo opäť vstúpilo prehranými štvorhrami, na ktoré nadviazala nevydarená prvá runda, po ktorej sme prehrávali 1:5. S týmto súperom sme však už raz takýmto skóre prehrávali a zápas sme dokázali otočiť. Tak to cítili aj naši hráči a naozaj sa im podarilo vyrovnať na 5:5 a ešte aj na 6:6. Koniec zápasu však lepšie zvládli hostia a na náš smútok ho dotiahli do víťazného konca. Najtesnejšia prehra 8:10 ešte viac zhustila stred tabuľky, kde sme sa po nie najlepšom úvode v odvetách dostali

Veríme, že zlú náladu po výsledkoch našich družstiev vylepšil aspoň 3.školský ples, na ktorom sa zopár hráčov zišlo a dobre sa bavilo. Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

14.kolo, 25.-27.1.2018

Cez víkend pokračovali súťaže v stolnom tenise ďalším kolom, v ktorom naše družstvá konečne dosiahli v odvetách pozitívnu bilanciu.

Ako prvé z nich nastúpilo na svoj zápas B-čko, ktoré predohrávalo svoj zápas už vo štvrtok. Súperom mu bolo družstvo z Dúbravy, takže derby ako remeň. Obidve družstvá bojujú plece pri pleci o čelné pozície a tak sa očakával vyrovnaný priebeh. Navyše naši hráči chceli súperovi oplatiť tesnú prehru z prvého vzájomného zápasu, ale asi si zobrali zlý príklad z posledného zápasu nášho A-čka. Prečo? Nuž podobne ako oni pred týždňom aj naši hráči dnes hrali vyrovnane, bojovali, dreli, ale koncovku nie a nie zvládnuť. Prvých päť dvojhier prehrali zhodne 2:3 a tým dostali súpera na koňa, z ktorého sa už nedal zhodiť. Aspoň v závere zápasu dokázali naši hráči skorigovať nepriaznivé skóre, ale prehre 7:11 to už nezabránilo.

V piatok nastúpilo na svoj zápas A-čko. Po dvoch vysokých prehrách bolo na hráčoch cítiť miernu nervozitu, najmä keď cestovali k nevyspytateľnému súperovi do Liptovských Sliačov. A úvod zápasu veru neveštil nič dobrého. Obidve štvorhry prehrané a výkon v nich nie dobrý. Potom ale začali dvojhry a tam sa karta obrátila. Trošku to pripomínalo posledný domáci duel, ale tentokrát sme šťastie mali my. A tak hoci zápasy boli pomerne vyrovnané, body pribúdali takmer výlučne len na naše konto. A tak nečudo, že na konci duelu bolo na ukazovateli skóre 13:5 v náš prospech. Chlapci konečne zabodovali naplno a trošku ukľudnili miernu paniku, ktorá nastal po dvoch prehrách v prvých kolách.

Posledné sa z našich družstiev predstavilo C-čko, ktoré na domácich stoloch privítalo súpera z Bobrovca. Keďže sa jedná o družstvo, ktoré malo pred týmto zápasom náskok len pár bodov, chceli ho naši hráči poraziť a priblížiť sa k nemu. Preto aj nastúpili na tento zápas v takmer najsilnejšej zostave. A veru sa im toto rozhodnutie vyplatilo. Úvod bol síce vyrovnaný, ale za stavu 3:3 naši hráči získali mierny náskok a postupne ho do konca zápasu neustále zvyšovali až na konečný stav 12:6. To znamená, že do boja o vyhnutie sa predposlednému miestu sú zapojené už tri družstvá, čo zvyšuje šancu našich vyhnúť sa mu.

Takže po tomto kole už všetky naše družstvá bodovali v odvete naplno. Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

13.kolo, 20.1.2018

Cez víkend pokračovali súťaže v stolnom tenise ďalším kolom, v ktorom dosiahli všetky naše družstvá rovnaké výsledky, ako v predchádzajúcom kole. A to nie je pochvala!

A-čko privítalo na svojich stoloch družstvo Ľubochne. A hoci sa družstvá pred týmto zápasom nachádzali na opačných póloch tabuľky, nestavali sme sa do úlohy favorita. Hostia sa totiž posilnili o veľmi kvalitného hráča, naopak v domácom tíme sa u viacerých hráčov nakopili rôzne zdravotné problémy. Ale ani napriek týmto skutočnostiam sme nepredpokladali taký vývoj zápasu, ktorý sa u nás odohral. Štvorhry boli ešte vyrovnané, dokonca sme mohli aj obidve vyhrať. Ale potom prišiel nepochopiteľný kolaps, ani nie tak herný, ako výsledkový. Takmer všetko vyrovnané zápasy, chlapci dokázali zvrátiť aj nepriaznivý priebeh, ale dotiahnuť do víťazného konca sa nepodarilo skoro nič. A tak nečudo, že k tomu bodíku za štvorhru sa pridal ďalší až v polovičke zápasu. To však už boli hostia na koni a tak aj ďalší priebeh zápasu pokračoval rovnakým štýlom, po ktorom bol na konci zápasu na ukazovateli skóre stav 4:14. Studená sprcha, ktorú sme teda nečakali. Zaujímavosťou je, že všetkých osem 5-setových duelov získali hostia.

Zostávajúce družstvá sa predstavili u svojich súperov. B-čko vycestovalo do Jamníka a pozícia družstiev v tabuľke takmer navlas kopírovala pozície zo skôr popísaného duelu nášho A-čka. Tu však našťastie všetko išlo podľa papierových predpokladov. Úvod bol síce vyrovnaný, ale od stavu 4:3 sa presadili 6-krát naši hráči a bolo vymaľované. Domáci v závere už len dokázali skorigovať výšku svojej prehry. Aj keď niektoré zápasy boli viac ako vyrovnané, predsa len sa presadila vyššia kvalita a vyrovnanosť nášho kádra. A tak po druhom víťazstve v odvetách (aj teraz 11:7) je naše družstvo stále  na dohľad medailovým pozíciám.

C-čko vycestovalo na svoj zápas do Závažnej Poruby. Aj tento zápas mal podľa tabuľkových predpokladov jasného favorita a nebolo to veru naše družstvo. Žiaľ, predpoklady sa potvrdili v celej výške a od úvodu bolo jasné, kto bude víťaz; otázkou tak bolo len výška skóre.  Aj napriek tomu nemožno uprieť našim hráčom snahu ale ich herné majstrovstvo nedosahovalo takú výšku, aby mohli odolávať domácim hráčom. Konečný stav 4:14 tak nie je žiadnym prekvapením a zrejme zodpovedá aj kvalite hráčskych kádrov.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

Začala odvetná časť, 12.kolo 12.-13.1.2018

Po viac ako mesačnej prestávke sa týmto víkendom konečne začala odvetná časť stolnotenisovej sezóny 2017/18. Našim družstvám však vstup do odviet moc nevyšiel a oproti prvému kolu si výsledkovo vôbec nepolepšili.

Ako prvé z nich nastúpilo na svoj zápas A-čko, ktoré už v piatok odohralo zápas v Bešeňovej. Aj keď domáci sú jasným lídrom súťaže a v doterajšom priebehu nestratili ešte ani bod, naši hráči sa hotovali sťažiť im situáciu a pokúsiť sa dáky im uchmatnúť. Tieto ich plány však dostali trhlinu hneď v úvodných štvorhrách a tá sa následne natiahla na obrovskú dieru, ktorou prúdili body na domáce konto. Okrem pár výnimiek mali duely zväčša jednoznačný priebeh (žiaľ v náš neprospech) a tak nečudo, že po poslednej dvojhre svietil na ukazovateli stav 4:14. Taký výprask sme v tejto sezóne ešte neschytali a treba len dúfať, že sa z neho rýchlo oklepeme a už v nasledujúcom kole zahráme na víťaznú nôtu.

Zostávajúce dve družstvá odohrali svoje zápasy súbežne na domácich stoloch. B-čko privítalo nevyspytateľné družstvo z Bobrovca, s ktorým veru nemáme najlepšiu bilanciu a moc nám svojím štýlom nesedí. Súper však kvôli pracovným povinnostiam svojich hráčov nastúpil len v trojici a tak uľahčil našim hráčom ich úlohu. Ani tak však zápas nebol jednoduchý a naši hráči sa riadne vytrápili, kým ho doviedli do víťazného konca. Najdôležitejšie však je, že konečný výsledok bol 11:7 v náš prospech a to dáva pri vyrovnanosti tabuľky nášmu družstvu stále nádej skončiť na medailovej pozícii.

C-čko nastúpilo proti Nižnej Boci. Súper sa pohybuje na špici tabuľky a má tie najvyššie ambície, naopak naše družstvo bojuje o to, aby neskončilo na predposlednom mieste a vyhlo sa tak baráži. Tomuto zodpovedal aj priebeh zápasu, keď od prvých loptičiek bolo jasné, že víťazstvo doma nezostane. Body rýchlo pribúdali na stranu hostí a naši hráči len sem-tam uchmatli dáky bodík. Takémuto priebehu potom aj zodpovedá konečný výsledok 4:14.

Aj keď vstup našich družstiev do odviet nebol práve najlepší, veríme, že už budúce kolo bude v tomto smere pozitívnejšie. Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

Vianočný turnaj

Vo štvrtok 28.12. sme si už od predpoludňajších hodín v telocvični základnej školy usporiadali tradičný Vianočný turnaj pre hráčov nášho klubu. Celkove sa tohtoročného turnaja zúčastnilo 11 hráčov, ktorí boli rozdelení do dvoch skupín. Prví traja z každej skupiny postúpili do finálovej časti a ostatní hráči si zahrali v turnaji útechy. Všetky časti turnaja sa hrali systémom každý s každým, takže hráči odohrali v rýchlom slede 7-8 zápasov, čo im dalo riadne zabrať. Následne sme ešte odohrali aj súťaž vo štvorhrách, kde opäť hral každý s každým, čo boli ďalšie 4 zápasy. Popri zápasoch si však každý našiel čas prehodiť zopár slov o veciach osobných aj klubových, takže turnaj sa niesol v príjemnej vianočnej pohode.

Keďže z najlepšej osmičky sa turnaja nezúčastnil len jeden hráč (aj to kvôli zraneniu), mal tohtoročný turnaj aj dobrú športovú úroveň. Vo finálovej skupine sa rozbehli neľútostné súboje o víťazné vavríny, pričom v jednotlivých zápasoch nebolo o prekvapenie núdza. Turnaj nakoniec najlepšie zvládol Martin Javorek, ktorý ako jediný vo dvojhre zvíťazil vo všetkých zápasoch a vôbec prvýkrát získal na tomto turnaji nejakú trofej - a to hneď víťaznú. O zostávajúce dve medailové pozície bojovali až do poslednej loptičky traja hráči – Laco Kandera, Štefan Oravec a Dušan Hrnčiar. Nakoniec o konečnom poradí na 2.-4. mieste musel rozhodnúť dodatočný miniturnaj týchto troch hráčov, ktorý sa hral na jeden set. Aj ten bol mimoriadne vyrovnaný a o poradí rozhodoval nakoniec až rozdiel loptičiek. Ten mal najlepší Dušan Hrnčiar, ktorý tak skončil na 2.mieste; 3.miesto získal Laco Kandera a nevďačná zemiaková medaila zostala Štefanovi Oravcovi. V turnaji útechy si najlepšie počínal Rasťo Pavlanin, ale objektívne treba povedať, že Janko Urban túto časť turnaja „vypustil“ a nechal bojovať o malý vavrín ostatných hráčov. Vo štvorhrách podľa predpokladov bojovali o víťazstvo momentálni hráči A-čka. Aj tu bol súboj nesmierne vyrovnaný a o víťazovi nakoniec rozhodol až piaty set. Ten najtesnejším rozdielom získala pre seba dvojica Štefan Oravec/Jano Urban, ktorá tak prekazila zisk double pre Martina Javoreka, ktorý hral s Dušanom Hrnčiarom.  Prví traja vo dvojhre, víťaz turnaja útechy a víťazi štvorhry dostali ako odmenu za svoje športové výkony poháre, všetci si však z turnaja odnášajú aj príjemný pocit spolupatričnosti k nášmu klubu. Veríme, že výkony, aké predviedli na turnaji, budú podávať naši hráči aj v odvetných majstrovských zápasoch a jednotlivým družstvám sa podarí dosiahnuť stanovené ciele.

Keďže sa blíži koniec roka, chceme všetkým naším členom ale aj fanúšikom popriať do nastávajúceho roku 2018 všetko najlepšie, najmä veľa zdravia a šťastia, a tiež aby sa im splnilo čo najviac z ich plánov a predsavzatí.

11.kolo, 7.-9.12.2017

Týmto kolom sa uzatvorila prvá polovica stolnotenisových súťaží. Opäť sa v ňom predstavili len dve naše družstvá. V 1.triede totiž po odstúpení Liptovskej Porúbky zostalo len 11 družstiev a tak jedno z nich má vždy voľno. To tentokrát pripadlo na naše C-čko. Ako dopadli zápasy ostatných našich družstiev sa dočítate nižšie.

Ako prvé sa predstavilo naše A-čko, ktoré vycestovalo za súperom do ŠKST Ružomberka, kde kvôli zápasu Extraligy predohrávalo svoj zápas už vo štvrtok. Obidve družstvá sa pohybujú v prvej tretine tabuľky a tak sa očakával celkom vyrovnaný súboj. A priebeh zápasu tomu aj dlhý čas zodpovedal. Obidve družstvá sa do polovice stretnutia striedali v najtesnejšom vedení. Od stavu 5:4 pre naše družstvo však nastal zlom, keď zostávajúci úsek vyznel v pomere 7:2 pre domácich. Aj keď niektoré zápasy z nich boli viac ako vyrovnané a o ich víťazovi rozhodlo aj športové šťastie, celkový výsledok 7:11 celkom dobre vystihuje momentálnu kvalitu obidvoch družstiev.

Druhé naše družstvo B-čko sa predstavilo na domácich stoloch, keď privítalo súpera zo Závažnej Poruby. V jeho radoch hrávajú hráči, ktorí vlani hrali o súťaž vyššie, a tým pádom má družstvo ambíciu skončiť na medailovej pozícii. Tam by však chceli skončiť aj naši hráči a tak sa na tento zápas aj zodpovedne pripravili. Úvod zápasu ale vyšiel lepšie hosťom, ktorí sa dostali do mierneho náskoku. Vzápätí však naši hráči dokázali šnúrou štyroch bodov otočiť priebeh zápasu a po jednom bode pre hostí druhou trojbodovou šnúrou odskočili súperovi už na rozdiel štyroch bodov. Záver zápasu si už postrážili, nedovolili hosťom nijaký zvrat a ukončili tak prvú polovicu súťaže cenným víťazstvom v pomere 11:7.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

Teraz nasleduje v súťažiach takmer mesačná prestávka, ktorú vyplní okrem iných aj tradičný Turnaj veteránov Liptova, ktorý sa uskutoční na budúcu sobotu v Bobrovci. Samozrejme, nesmieme zabudnúť na náš Vianočný turnaj, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 28.12.2017. Všetkých našich členov naň srdečne pozývame!

10.kolo, 1.-2.12.2017

Aj v tomto kole boli naše družstvá úspešné, aj keď jedna strata kytičky tu bola. Aké dosiahli výsledky sa dočítate nižšie.

Ako prvé sa v tomto kole z našich družstiev opäť predstavilo C-čko, ktoré vycestovalo na derby zápas do Dúbravy. V tomto zápase sa síce stretli družstvá z opačných koncov tabuľky, ale derby býva často nevyspytateľné a to chceli dokázať aj naši hráči. Žiaľ, na ich smolu sa do polovice stretnutia všetky vyrovnané zápasy skončili v ich neprospech a často tým najtesnejším výsledkom. A tak nečudo, že už po polovici stretnutia bol víťaz jasný, keď domáci viedli 11:1. Našim hráčom však slúži ku cti, že to nezabalili ani za takéhoto nepriaznivého stavu. Práve naopak, bojovali ako o dušu a dokázali v zostávajúcich dueloch zvíťaziť. Konečný stav 7:11 je tak celkom prijateľný, na druhej strane však a j verne odzrkadľuje postavenie obidvoch družstiev v tabuľke.

V sobotu odohrali svoje zápasy zostávajúce družstvá. U súpera sa predstavilo aj B-čko, ktoré vycestovalo do Hýb. Úvod zápasu sa vôbec nevyvíjal podľa našich predstáv. Prehraté štvorhry udali ráz stretnutiu, v ktorom až do polovice boli vpredu domáci. Napriek tomu sa našim hráčom podarilo obrátiť vývoj zápasu vo svoj prospech, keď zo stavu 5:6 otočili na 9:6. Posledné duely síce boli nesmierne dramatické a tesné, ale našim hráčom sa podarilo získať vytúžený bodík a ten znamenal naše najtesnejšie víťazstvo v pomere 10:8.

Na domácich stoloch sa tak predstavilo len A-čko, ktoré privítalo nováčika z Nižnej Boce. Už v druhom zápase po sebe postavenie v tabuľke (naši tretí, hostia tiež ale od konca) jasne favorizovalo naše družstvo, ale úvod zápasu bol po hernej stránke pomerne vyrovnaný. A hoci naši hráči získali sľubný 4-bodový náskok, hosťom sa podarilo znížiť na rozdiel dvoch bodov na 6:4. Od tohto momentu však všetky zostávajúce zápasy získali len naši hráči a zaknihovali tak doposiaľ najvyššie víťazstvo v tejto sezóne v pomere 14:4. Treba však povedať, že pre hostí vzhľadom na predvedený výkon až príliš kruté.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

9.kolo, 24.-25.11.2017

V tomto kole dosiahli naše družstvá skvelý výsledok, keď všetky tri bodovali naplno. Ako k tomu došlo sa dočítate nižšie.

Ako prvé sa v tomto kole z našich družstiev predstavilo C-čko, ktoré vycestovalo do Liptovského Jána, kde hráva svoje domáce zápasy družstvo Podtúrne. Aj keď v tabuľke delili družstvá len dva miesta, bodovo bol rozdiel omnoho výraznejší a domáci boli jednoznačným favoritom. Naši hráči však vstúpili do zápasu bez rešpektu a neustále si udržiavali mierny náskok. Domáci síce vždy dokázali vyrovnať, ale vzápätí naši hráči opäť odskočili a tak o výsledku rozhodovali až dvojhry v poslednej runde. Najskôr domáci zrovnali stav na 8:8, ale posledné dve dvojhry s prehľadom zvládli naši hráči a družstvo tak v tejto sezóne zaknihovalo svoje druhé víťazstvo, opäť v pomere 10:8.

V sobotu odohrali svoje zápasy zostávajúce družstvá. U súpera sa predstavilo aj A-čko, ktoré tiež vycestovalo do Liptovského Jána, kde sa stretlo s domácim družstvom. Postavenie v tabuľke (naši tretí, domáci poslední) jasne favorizovalo naše družstvo a podľa toho aj prebiehal úvod stretnutia. Domáci to však nezabalili, využili slabšiu koncentráciu našich hráčov a podarilo sa im dokonca vyrovnať na 4:4 a 5:5. Následne však naši hráči získali v jednom rade 6 bodov a o víťazovi bolo rozhodnuté. Aj keď posledné dve dvojhry získali tesne domáci, stačilo to už len na prikrášlenie konečného výsledku, ktorý znel 11:7 v náš prospech.

Na domácich stoloch sa tak predstavilo len B-čko. To chcelo zabudnúť na nevydarený posledný zápas, ale malo pred sebou opäť náročnú prekážku v podobe Východnej. Ani hostia však v posledných zápasoch svojimi výsledkami neoslnili a tak bolo otázkou, ktoré z družstiev tento zápas zvládne lepšie. Od úvodu zápasu sa obidve družstvá striedali v najtesnejšom vedení až do stavu 6:6. Koncovku však zvládli lepšie naši hráči, ktorí získali potrebné 4 body a tak po nevýrazných výsledkoch v posledných kolách zaznamenali dôležité víťazstvo 10:8. Veríme, že tento úspech im dodá silu do posledných zápasov prvej časti súťaže.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

8.kolo, 18.11.2017

Cez víkend pokračovali súťaže v stolnom tenise ďalším kolom, v ktorom po dlhšej dobe konečne účinkovali všetky tri naše družstvá. Aké dosiahli výsledky sa dočítate nižšie.

Ako prvé nastúpilo na svoj zápas naše B-čko, ktoré začalo svoj zápas už od 15.00hod u súpera v Liptovskom Mikuláši. Domáci nastúpili len v trojici a tak ešte pred prvým duelom viedli naši hráči 5:0. Žiaľ, to bolo z ich strany takmer všetko. Prvý ozajstný bod získali naši hráči až v siedmom hranom dueli a do konca zápasu už len jeden. Aj keď traja domáci hráči patria k špičke nielen v tejto súťažnej triede, získať z zhraných 13 bodov len 2 je trošku deprimujúce. Ale aj také bývajú zápasy. Konečný výsledok 7:11 plne zodpovedal priebehu zápasu.

Zostávajúce dve družstvá sa predstavili doma. Po dvoch najtesnejších prehrách nastúpilo A-čko proti silnému družstvu z Liptovského Hrádku. Konečne sa im v úvode podarilo zvíťaziť v jednej štvorhre, čo hneď pridalo našim hráčom na nálade. Vydaril sa im aj vstup do dvojhier a hneď od úvodu sa dostali do tesného vedenia. Hostia však neskladali zbrane, podarilo sa im vyrovnať na 6:6 a tak o výsledku rozhodovali posledné duely. Tie boli veľmi vyrovnané a mohli dopadnúť všelijako, ale šťastena sa tentokrát priklonila na našu stranu. Konečný výsledok bol teda 10:8 a tentokrát v náš prospech.

V rovnakom čase nastúpilo na svoj zápas C-čko, ktoré privítalo súpera z Liptovského Petra. Štvorhry a prvé dvojhry boli ešte vyrovnané a po nich svietil na ukazovateli skóre stav 2:2. Potom ale prišiel „uragán“ v podaní hosťujúcich hráčov, ktorí jednoznačne v takmer všetkých zápasoch dominovali a prakticky nedali domácim hráčom žiadnu šancu na úspech. Tí až v úplnom závere dokázali skorigovať hrozivý priebeh na celkom prijateľnú prehru 6:12.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

7.kolo, 11.11.2017

V tomto kole sa v súťažiach predstavili len dve naše družstvá. V 6.lige je totiž len 11 družstiev a tak jedno z nich má vždy voľno. To tentokrát pripadlo na naše B-čko. Ako dopadli zápasy ostatných našich družstiev sa dočítate nižšie.

Obidve naše družstvá sa predstavili na stoloch svojich súperov. A-čko vycestovalo do Jamníka, kde sa nám nehráva moc dobre. Na tento zápas nastúpilo naše družstvo aj v trošku pozmenenej zostave a možno aj kombinácia týchto skutočností spôsobila, že úvod zápasu nám opäť nevyšiel. Ale po prehratých štvorhrách sa naši hráči vzchopili a hneď vzápätí dokázali vyrovnať. V druhej runde však napriek vyrovnaným zápasom naši nezvíťazili ani v jednom a domáci získali 4-bodový náskok 7:3. Naši hráči ešte dokázali znížiť na 6:8, ale záver si už domáci postrážili a zápas dotiahli do  víťazného konca v pomere 10:8. Je to druhá najtesnejšia prehra za sebou a v tabuľke sa pomaly zosúvame nižšie a nižšie. Dúfame, že v nasledujúcom zápase zaberieme naplno a opäť sa naladíme na víťaznú vlnu.

C-čko vycestovalo na svoj zápas do Iľanova. Po odstúpení Lipt.Porúbky z 1.triedy žiadne družstvo nezostúpi priamo a tak je snaha dať šancu v zápasoch čo najširšiemu počtu hráčov s tým, že výsledok nie je prvoradý. Tento prístup však neznamená rezignáciu na úspešný výsledok v každom zápase. Žiaľ, v tomto zápase sa to vôbec nepotvrdilo. Aj keď niektoré zápasy boli vyrovnané a chýbal len kúštik, aby ich získali naši hráči, po dvoch tretinách duelu bol na ukazovateli skóre hrozivý stav 11:1 pre domácich. Ešteže aspoň v záverečných dvojhrách dokázali naši hráči vyrovnané duely získať pre seba a trošku prikrášliť konečný výsledok, ktorý znel 5:13.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

6.kolo, 3.-4.11.2017

Keďže C-čko svoj zápas 6.kola predohrávalo už minulý piatok, tento týždeň odohrali svoje zápasy len dve naše družstvá.

Už v piatok vycestovalo za súperom B-čko, ktoré nastúpilo proti Demänovej. Súper hrával vlani o súťaž vyššie a aj keď sa pred touto sezónou oslabil, v plnej sile má stále svoju kvalitu. Naše družstvo navyše opäť trošku improvizovalo so zostavou, takže mierne obavy pred zápasom tu boli. Tentokrát sa našťastie vôbec nepotvrdili. Hneď od úvodu sa dostalo naše družstvo do vedenia a hoci sa domáci všemožne snažili otočiť priebeh zápasu, krok držali len do polovice stretnutia. Od stavu 7:4 už všetky zostávajúce dvojhry získali naši hráči a pripísali si tak až nečakane vysoké víťazstvo 14:4. Konečne tak prelomili sériu troch zápasov bez víťazstva.

Na domácich stoloch sa opäť predstavilo A-čko, ktoré privítalo nebezpečného súpera z Bobrovca. Obidve družstvá vlani hrali o súťaž vyššie a tak sa očakával vyrovnaný súboj. Z našej pozície však bol tento zápas tak trochu z kategórie nešťastných. Mali sme veľmi zlý začiatok, pod ktorý sa podpísal aj fakt, že takmer všetky sety naši hráči prehrali o dve-tri loptičky. Hostia tak pridávali postupne bod za bodom na svoju stranu a nečudo, že v polovici stretnutia bol stav 2:8. Vyzeralo to na riadny debakel, ale v tomto športe je možné takmer všetko. Toho sa držali aj naši hráči a nenápadne začali vysokú stratu znižovať, až sa dostali do situácie, že remíza bola na dosah. Hostia však aj s troškou športového šťastia nakoniec dotiahli tento zápas do víťazného konca a tak sme v súťaži zaknihovali druhú prehru, tentokrát v pomere 8:10.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

Predohrávka 6.kolo, 27.10.2017

Kvôli pracovným povinnostiam predohrávalo C-čko svoj domáci zápas s Partizánskou Ľupčou už v piatok, týždeň vopred. Úvod lepšie vyšiel hosťom a dostali sa do mierneho náskoku. Domáci hráči sa však nevzdávali a v druhej tretine stretnutia stav konečne vyrovnali. Za stavu 6:6 však hostia dokázali získať rozhodujúce 4 body, ktoré znamenali víťazstvo. Nič na tom už nezmenili ani posledné dve dvojhry, ktoré získali pre seba naši hráči. O celkovom výsledku rozhodla najmä väčšia vyrovnanosť hosťujúcich hráčov, hoci náš hráč T.Gejdoš nestratil v zápasoch ani jeden set. Ale zápas hrajú štyria hráči a ani takýto skvelý výkon jednotlivca nemusí na úspech družstva stačiť. Priebeh zápasu si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

5.kolo, 28.10.2017

Cez víkend pokračovali súťaže v stolnom tenise ďalším kolom, ktoré prinieslo pre naše družstvá vyrovnanú bilanciu 1-1-1.

Na domácich stoloch sa tentokrát predstavilo A-čko, ktoré privítalo nováčika z Likavky. Nie je to však typický nováčik, pretože v jeho radoch hrávajú dvaja hráči, ktorí účinkovali aj vo vyšších súťažiach, a tak sa neočakával žiadny jednoduchý zápas. Tento predpoklad sa potvrdil aj v samotnom zápase. Naši hráči si síce vybudovali v úvode mierny náskok, ale hostia sa stále držali v tesnom kontakte a živili nádej na úspešný výsledok. Za stavu 6:5 však urobili naši hráči dôležitú 4-bodovú šnúru, ktorá vystavila definitívnu stopku snahe hostí. Záverečné zápasy už len kozmeticky upravili konečný výsledok zápasu, ktorý znel (ako ináč) 11:7.

Naše zostávajúce družstvá odohrali svoje zápasy u súperov. B-čko nastúpilo na zápas v Iľanove a po dvoch prehrách chcelo konečne zabodovať. Úvod zápasu vyšiel našim hráčom skvele, keď získali pre seba obidve štvorhry a aj vďaka tomu si vybudovali sľubný náskok 6:3 a ešte aj 7:5. Za tohto stavu domáci 4-bodovou šnúrou otočili zápas vo svoj prospech a zdalo sa, že ho dotiahnu do víťazného konca. Posledné dva zápasy však strhli na svoju stranu naši hráči a tak sa zápas skončil vcelku spravodlivou remízou 9:9.

C-čko vycestovalo na svoj zápas do Liptovského Hrádku. Víťazstvo v predchádzajúcom kole ich povzbudilo, ale v tomto zápase narazila kosa na kameň. V úvode sa síce ešte naši hráči celkom držali, ale od stavu 3:4 to už  bola jednoznačná záležitosť domácich hráčov, ktorí v zostávajúcich zápasoch neuspeli len v jednej dvojhre. Konečný stav 4:14 zrejme zodpovedá aj kvalite hráčov obidvoch družstiev, ktorí do zápasu zasiahli.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

4.kolo, 20.-21.10.2017

Cez víkend pokračovali súťaže v stolnom tenise ďalším kolom, po ktorom už každé z našich družstiev okúsilo aj chuť víťazstva. Tu je komentár k jednotlivým zápasom

Už v piatok predohrávalo svoj zápas B-čko, ktoré privítalo súpera z Partizánskej Ľupče. Druhé derby za dva týždne a opäť s neúspešným koncom pre nás. Ale poďme pekne po poriadku. Aj keď zostava nášho družstva bola dosť narýchlo pozliepaná, tentokrát bol úvod zápasu pomerne vyrovnaný a tento stav trval až do stavu 4:4. Vtedy predviedli hostia prvý trhák na stav 4:7. Domáci hráči ešte dokázali kontrovať a vyrovnali stav na 7:7, ale v poslednej runde dokázali hostia aj vyrovnanejšie zápasy strhnúť na svoju stranu a tak sa zápas skončil prehrou nášho družstva 7:11.

V sobotou odohralo na domácich stoloch svoj zápas C-čko, ktoré privítalo súpera z Jamníka. Obidve družstvá do tohto kola všetky svoje zápasy prehrali a tak sa čakalo, či niektoré z nich zaknihuje prvé víťazstvo, alebo sa rozídu zmierlivo. Naše družstvo malo výborný úvod a dostalo sa do vedenia 4:0. Hostia však nezložili zbrane a neustále sa doťahovali na tesný kontakt, vyrovnať sa im však stále nedarilo. Najtesnejšie to dotiahli na stav 7:8, ale domáci hráči vzápätí získali potrebné dva body a hoci posledný zápas získali hostia, výsledok 10:8 pre naše družstvo znamená ich prvé víťazstvo v tohtoročnej súťaži. Veríme, že ich povzbudí a čoskoro sa dočkajú aj ďalších.

Naše prvé družstvo vycestovalo na svoj zápas na horúcu pôdu do Baničného, bývalého SCP Ružomberok. Je to veľmi nevyspytateľné družstvo, ktoré pri optimálnej forme svojich hráčov dokáže poraziť kohokoľvek. Preto nastupovali naši hráči na zápas s rešpektom, ale zdravo vyhecovaný. V úvode začali lepšie domáci a hrozilo, že sa dostanú do trháku. Naši hráči však príkladne zabojovali a namiesto straty sa sami dostali do trojbodového vedenia 7:4. Keď sa už zdalo, že domácich dorazíme, stal sa pravý opak a do poslednej rundy sa išlo za nerozhodného stavu 7:7. Koncovku však zvládli naši hráči excelentne, v poslednej runde už domácim nepustili ani bod a odniesli si tak cenné víťazstvo v pomere 11:7.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

3.kolo, 13.-14.10.2017

Cez víkend pokračovali súťaže v stolnom tenise ďalším kolom, po ktorom už žiadne z našich družstiev nezostalo bez prehry.

Už v piatok predohrávalo svoj zápas A-čko, ktoré privítalo súpera z Liptovských Sliačov. Hostia svoje prvé dva zápasy vyhrali najtesnejším rozdielom a aj na tento zápas nastupovali sebavedome. A hoci v zostave nášho družstva došlo k niektorým zmenám, aj naši hráči chceli potvrdiť výsledok z minulého kola. Úvod zápasu bol vyrovnaný a družstvá sa striedali v jednobodovom vedení. Za stavu 3:4 domáci získali 3 body a dostali sa do mierneho náskoku. A hoci hostia neskladali zbrane a pokúšali sa zvrátiť priebeh zápasu, domáci už náskok nepustili z rúk. Naopak, do konca stretnutia ho ešte navýšili a tak po víťazstve 11:7 zostali všetky body doma.

Naše zostávajúce družstvá odohrali svoje zápasy u súperov v sobotu. B-čko malo pred sebou derby s Dúbravou. Obidve družstvá boli zatiaľ 100%-né a tak sa čakalo, kto túto sériu potiahne ďalej. Lepšie začali domáci, keď hladko zvíťazili v obidvoch štvorhrách. Potom však zabrali aj naši hráči a nielenže vyrovnali stav stretnutia, ale po druhej runde sa dostali aj do vedenia 6:4. Druhá polovica stretnutia však vyšla lepšie domácim hráčom, ktorí z ôsmich stretnutí prehrali len dve a tak sa nakoniec mohli tešiť z najtesnejšieho víťazstva 10:8 oni.

C-čko vycestovalo na svoj zápas do Bobrovca. Aj tento zápas mal vyrovnaný úvod a až do polovice stretnutia živilo naše družstvo nádej na prvý bodový úspech v tejto sezóne. Od stavu 6:5 pre domácich však títo štyrmi jednoznačnými víťazstvami rozhodli zápas vo svoj prospech. Posledné zápasy už len kozmeticky upravili výsledok a tak naše družstvo opäť zaknihovalo prehru, tentokrát v pomere 7:11.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

2.kolo, 7.10.2017

Cez víkend pokračovali súťaže v stolnom tenise druhým kolom, v ktorom sa pomer víťazstiev a prehier oproti minulému kolu otočil.

Po domácej prehre v minulom kole vycestovalo A-čko na svoj ďalší zápas do Ľubochne. A keďže súper utŕžil v minulom kole debakel, obidve družstvá tak mali čo naprávať. Zápas to bol mimoriadne vyrovnaný a až do polovice bolo stretnutie na vážkach. Dopomohlo k tomu aj to, že do stavu 5:4 pre domácich až 4 zápasy prehrali naši hráči v koncovke 2:3. Ani táto „šťastena“ však nezobrala našim hráčom vietor z plachiet. Od tohto stavu zobrali taktovku pevne do svojich rúk a šnúrou 7:2 dotiahli zápas do víťazného konca. Výsledok 11:7 a najmä víťazstvo je dobrou vzpruhou pred ďalším domácim zápasom, v ktorom privítame doteraz neporazené Liptovské Sliače.

Zostávajúce družstvá sa predstavili na domácich stoloch. B-čko privítalo súpera z Jamníka. Hoci naše družstvo stále nenastupuje v tej najsilnejšej a optimálnej zostave, nominovaní hráči podávajú slušné výkony a tie zatiaľ stačia na úspešné výsledky. Na rozdiel od minulého kola sa tentoraz naši hráči dostali už od úvodu do mierneho náskoku, ktorý v priebehu zápasu postupne zvyšovali. A hoci hostia v samotnom závere skorigovali nepriaznivý priebeh, zaslúžené víťazstvo domácich v pomere 11:7 to už neovplyvnilo.

C-čko nastúpilo na svoj zápas proti súperovi zo Závažnej Poruby. V domácom družstve sa predstavil aj Dano Urban, ktorý v posledných sezónach hosťoval práve u tohto družstva. Zápas bol síce v úvode vyrovnaný, ale od stavu 4:4 hostia šlipali na plyn. A keďže krok s nimi dokázal držať len náš navrátilec a ich bývalý hráč, zápas  tak neúprosne smeroval k neúspešnému výsledku. Konečné skóre 6:12 zrejme zodpovedá aj kvalite hráčskych kádrov.

Zaujímavosťou je fakt, že všetky tri družstvá dosiahli rovnaké skóre, ako v prvom kole, len A-čko ho obrátilo vo svoj prospech. Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

Sezóna začala, 1.kolo 30.9.2017

Posledným septembrovým dňom sa na Liptove rozbehli súťaže v stolnom tenise. Pre náš klub je to jubilejná sezóna, keď sa už štyridsiaty krát nepretržite aspoň jedno z našich družstiev zapojí do oficiálnych súťaží. Vzhľadom na problémy v hráčskom kádri budú tentokrát v súťažiach účinkovať tri naše družstvá, čo je pokles o jedno oproti minulým sezónam. Na tejto stránke vám budeme prinášať komentáre k jednotlivým stretnutiam a tiež aj výsledky rôznych turnajov, ktorých sa naši hráči zúčastnia. Prvé zápasy v sezóne priniesli nasledovné výsledky:

Na domácich stoloch sa predstavilo A-čko, ktoré privítalo súpera z Bešeňovej. Naše družstvo síce zostúpilo zo 4.ligy a hralo doma, ale hostia sa posilnili o kvalitného hráča, a tak zápas nemal vyloženého favorita. Tomu zodpovedal aj úvod zápasu. Obidve štvorhry boli veľmi vyrovnané a aj sa skončili zmierlivo, ale potom prišla katastrofa. Ani nie tak výkonom, ale výsledkami určite. Priebeh zápasov vyrovnaný, ale body si pripisovali len hostia. A tak nečudo, že na ukazovateli bolo už hrozivých 1:7 a vyzeralo to na poriadny debakel. Potom sa však predsa len presadili aj naši hráči a zápas ešte zdramatizovali. Hostia si však už získaný náskok ustrážili a tak sme sezónu začali domácou prehrou 7:11.

Ostatné naše družstvá sa predstavili u svojich súperov. B-čko na svoj prvý zápas vycestovalo do Bobrovca. Je to súper, s ktorým veru nemáme najlepšiu bilanciu a moc nám svojím štýlom nesedí. Navyše naše družstvo nemohlo kvôli pracovným povinnostiam ani nastúpiť v kompletnom zložení. Možno práve táto skutočnosť vyburcovala našich hráčov ku kvalitnému výkonu, ktorý podložili aj bodovo. Domáci sa síce dostali od začiatku do vedenia a dokonca ho natiahli až na 3 body (7:4), od tohto stavu však už získali len jeden bod a naši hráči až 6, čo rozhodlo o ich najtesnejšom víťazstve 10:8.

Posledné naše družstvo C-čko vycestovalo na prvý zápas do Nižnej Boce. Vzhľadom na posuny v zostavách nastúpili za naše družstvo hráči, ktorí až na jedného vlani hrávali nižšiu súťaž. Navyše domáci skončili vlani na druhom mieste a tak bol favorit jasný. Tomu zodpovedal aj priebeh zápasu, keď sa domáci po dvoch rundách dostali do vysokého vedenia 9:1. Napriek tomu však naši hráči ani za tohto nepriaznivého stavu neskladali zbrane a bojovali o každý bodík. Nakoniec dosiahli celkom prijateľnú prehru 6:12.

Výsledky jednotlivých družstiev si môžete pozrieť v kolónke „SÚŤAŽE“

Ocenenie medailistov

Na vylosovaní novej sezóny okresných súťaží dňa 19.9.2017 prevzal z rúk člena VV OSTZ Liptovský Mikuláš a predsedu ŠTK p. Dušana Kuba predseda nášho klubu Ján Oško pohár za druhé miesto, ktoré v 6.lige získalo družstvo Ľubeľa „B“. Po treťom mieste v sezóne 2015/16 je to postup o jednu priečku a tak hráčom, ktorí sa o tento úspech pričinili, srdečne gratulujeme. Zároveň chceme všetkým hráčom nášho klubu popriať do novej sezóny veľa úspechov, aby ich hra bavila a v zápasoch odovzdali to, čo v nich naozaj je.

Začína nová sezóna

Po dlhej vlaňajšej sezóne a krátkom oddychu už začíname s prípravou na novú sezónu 2017/18. Vzhľadom na hráčsky káder sa po rokoch opäť vraciame k trom družstvám, ktoré budú hrať od 5.ligy po 1.triedu. Veríme, že sezóna nebude taká turbulentná a že sa v nej družstvám bude primerane dariť. Dobré výsledky bývajú spravidla podložené kvalitným tréningom. Preto pripomíname, že tréningy bývajú v tradičných termínoch utorok/štvrtok/sobota. Začiatky tréningov sú momentálne o 19.00hod, postupne sa bude začiatok posúvať k tradičnému času 17.30hod.

Pred sezónou došlo v klube k nečakanému oslabeniu nášho kádra, keď do konkurenčného klubu ŠK-ST Liptovský Mikuláš prestúpila naša dlhoročná jednotka Mário Humený. Napriek tomu, že nás táto strata neteší, prajeme mu aj v novom pôsobisku veľa úspechov!

Obec

Sviatok

Meniny má Blažena, Miranda, Svatava

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.
Voľne k stiahnutiu:

Kalendár

Po Ut St Št Pia So Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Facebook

Zvoz odpadu

Po Ut St Št Pi So Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22 23 24 25 26
27
28 29 30 31 1 2

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:1
DNES:60
TÝŽDEŇ:2140
CELKOM:502092

Mobilná aplikácia

Aktuálne informácie od nás
Priamo vo vašom telefóne
Viac o aplikácii
Stiahnite si našu mobilnú aplikáciu na